Siam Massage

Thai Massage

Traditionele Thaise massage

Dit is een van 's werelds oudste genezingsmethoden. De Thaise mensen zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en zochten hulp in de lokale tempel. Zij werden behandeld met de vier elementen van de traditionele geneeskunst: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage.


Thaise massage is een meer dan 2.500 jaar oude massage. Niet alleen je lichaam, maar ook je geest voelt zich bevrijd. Dat holistische idee - harmonie tussen lichaam en geest - heeft zijn wortels in het boeddhisme. De Thaise massage is een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie.

Het lichaam van de gemasseerde wordt tijdens een massage ook in diverse yoga-posities gebracht. Je wordt bewerkt met knieën en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseur of masseuse. Olie komt er niet aan te pas. Je spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning verdwenen is. Je ledematen worden gestrekt en uitgerekt, je rug gebogen tot een soepele kromming. Het poogt het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken, en deficiënties volgens de energielijnen te weg te werken.

In tegenstelling tot traditionele Chinese geneeskunde, die gericht gebruik maakt van acupunctuur om de druk te manipuleren, bevordert de thaimassage dezelfde punten maar met een helende aanraking. Samen met het beïnvloeden van de energieke kant, werkt men ook aan het fysieke lichaam. Beginnend bij de voeten en vorderend tot het hoofd, zal het lichaam van de cliënt worden bewogen, worden losgemaakt en worden uitgerekt. De combinatie van energieke en fysieke aspecten is uniek aan thaimassage, en zo zijn ook de gevolgen. Deze oude massage is een gift voor het lichaam, de toespraak (energie) en de mening (hart). Het is een manier om ziekte te verhinderen, helpt om blokkades op te lossen alvorens zij zich psychologisch of fysisch vertonen, en het verbetert ook de flexibiliteit. Tijdens de Thaise massage wordt gemakkelijk zittende kleding gedragen en de massage gebeurt op een futon of matras.

Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor men weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage verholpen worden. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie, bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens.

Voet massage

Thaise voetmassage is een effectieve massagetherapie, die gebaseerd is op de voetreflexologie. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat zich ter hoogte van de voeten reflexzones bevinden die via energiebanen verbonden zijn met de organen, klieren en overige lichaamsgebieden. Thaise voetmassage brengt via de voetreflex-zones de diverse organen in je lichaam in balans.

De organen zoals bijvoorbeeld hart, longen, maag, darmen en nieren zijn terug te vinden op de voetzool. De voetzool is als het ware de spiegel van je lichaam. Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De plek op de voet die correspondeert met het betreffende orgaan of lichaamsdeel wordt pijnlijk, doordat de energiedoorstroming in het betreffende gebied niet goed meer is.

Tijdens een Thaise voetmassage wordt de doorbloeding en lymfestroom geactiveerd. De blokkade wordt hierdoor doorbroken, afvalstoffen worden verwijderd en nieuwe bouwstoffen kunnen de plaats van bestemming weer bereiken. Thaise voetmassage bevordert en verbetert de bloedsomloop in de voeten en onderbenen, vermindert pijn, stimuleert de organen om goed te werken en werkt preventief.

De manier waarop de masseur met vingers, duimen en handen masseert en het speciale stokje dat gebruikt wordt om de voeten nog optimaler te activeren, is binnen de voetmassage uniek. Sommige tintelingen, kriebels en prikkels zijn normaal bij deze behandeling. Op sommige plekken kan een (lichte) pijnprikkel voelbaar zijn, die wijst op een blokkade. Door deze punten te masseren worden de blokkades verminderd of opgeheven.

Tenslotte werkt een voetmassage heel ontspannend. Een voetmassage haalt je letterlijk uit je hoofd en brengt je met beide benen op de grond. Na een Thaise voetmassage voelt je hele lichaam "bewogen". Je voelt je als het ware herboren!

Olie massage

Met massageolie en een combinatie van Thaise en andere oosterse massagevormen worden de energielijnen in uw lichaam gestimuleerd. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen en strijkingen. Door het masseren van het lichaam verdwijnen spierspanningen en stijfheid in spieren en gewrichten. Een regelmatige oliemassage als ontspanning zorgt voor hogere prestaties en vermindert het stressniveau, wat ook weer leidt tot een betere gezondheid.De massage wordt gegeven met een warme olie op de blote huid.

Thai herbal massage (kruidenstempel)

Thai Herbal massage zorgt ervoor dat je geest en je lichaam in diepe ontspanning komen. Hierdoor zorgt het ook voor verlichting van spierpijn en spanning. De kruidenstempels optimaliseren de stofwisseling en zorgen ervoor dat de afvalstoffen sneller en gemakkelijker afgevoerd worden. Na de behandeling zal je ook een betere doorbloeding hebben.

Deze massage is een massage met warme kruidenstempels die gevuld zijn met ontspannende, reinigende en activerende kruiden. De achterkant van je lichaam wordt met de verwarmde kruidenstempels al wrijvend en stempelend met een wisselende druk gemasseerd. Daarna wordt meestal een ontspanningsmassage (olie) gegeven op rug, schouders, nek, armen, handen, benen, voeten, buik, hoofd en het gezicht.

De kruidenstempels zijn geneeskrachtige Thaise (soms ook Chinese of Westerse) kruiden die in een witte doek zijn gebundeld en aan de bovenkant dichtgebonden met een touwtje. Een aantal vaak gebruikte kruiden zijn tumeric poeder, korianderzaden, lavendelbloemen, eucalyptusbladeren, verse gember, ginseng wortel, sinaasappelschillen, komijnzaden en rooibos in een mengsel van citroengras-, lavendel- en peppermuntolie.
De kruiden werken ontspannend, reinigend en activerend. Als de kruidenbundels zijn gemaakt, moeten ze ongeveer 10 minuten worden gestoomd of in heet water trekken, voordat ze worden gebruikt.

Thai Medical Massage therapy

Speciale massage voor verlichting van verschillende kleine kwalen via verschillende punten en lijnen, zoals spierverstuikingen en pijnen, tennis ellebog, stijfheid van de nek, lagere rugpijn, spierkrampen, spiervermoeidheid. Het helpt ook om de spieren, gewrichten en pezen soepeler te maken.

Contact

  • Ae Andriessen

Moerschansstraat 34,   4561 ZA  Hulst

email: info@siam-massage.nl

gsm: +31 (0)631234599

Openingstijden

Maandag

09.00u-14.30u en 19.00u-21.00u

Dinsdag

09.00u-14.30u en 19.00u-21.00u

Woensdag

Gesloten

Donderdag

09.00u-14.30u en 19.00u-21.00u

Vrijdag

09.00u-13.30u en 19.00u-21.00u

Zaterdag

09.00u-21.00u

Zondag

Gesloten